Left Tęsti apsipirkimą
Jūsų užsakymas

Jūsų krepšelyje nėra prekių

Dovanų kuponai
Nuo €5000
Rodyti pasirinkimus
Natiurmortas (Still Life) – kas tai per žanras ir kaip jį atpažinti?

Natiurmortas (Still Life) – kas tai per žanras ir kaip jį atpažinti?

Jo didenybė – natiurmortas. Kaip dailės žanrui, atsiradusiam dar prieš mūsų erą pavyko išlikti populiariam iki šių dienų?

Natiurmorto žanras yra kone toks pat senas kaip ir pati tapyba. Nors kaip žanras jis susiformavo tik penkioliktame amžiuje, šio žanro motyvai pastebimi dar gerokai prieš mūsų erą kurtuose senovės Egipto, antikos bei senovės rytų dailės kūriniuose.

Iš pirmo žvilgsnio, natiurmorto žanras gali pasirodyti labai siauras ir spraudžiantis į rėmus. Tačiau būtent jo gylis ir galimybė paveiksluose fiksuoti šiuo metu aktualius objektus bei kelti šiuo metu aktualius klausimus, leido šiam žanrui ne tik išlikti, bet ir klestėti.

Natiurmortą atpažinsite iš to, kad šio žanro kūriniuose visas dėmesys sutelkiamas į nejudančius objektus. Daugiausia dėmesio Still Life žanro paveiksluose skiriama gėlėms, vaisiams ar namų apyvokos daiktams.

Natiurmortų paveikslų magija yra ta, jog per juos, į mus supančius įprastus daiktus, turime galimybę pažvelgti tarsi naujomis akimis – tiriančiai, įdėmiai, su smalsumu. Net ir kasdien naudojami paprasčiausi daiktai, išdėstyti tam tikra, menininko sugalvota tvarka ir užfiksuoti dažais, rašalu, pastele ar bet kokia kita medžiaga, įgauna visiškai naują prasmę. Tampa tarsi persmelkti paslaptimi, gyvenimu, kuris nėra įprastas. O pats natiurmortas tampa tarsi laikino jų egzistavimo liudijimu.

 Daugumą natiurmortų būtų galima suskirstyti į keturias pagrindines kategorijas:

  • gėlių natiurmortai;
  • banketų ar pusryčių natiurmortai;
  • gyvūnų natiurmortai;
  • simboliniai natiurmortai.

Įdomu tai, jog natiurmortus galima kurti bet kokiu meno stiliumi, ne tik realistiniu menu. Tačiau, kad būtų laikomas natiurmortu, paveikslas turi vaizduoti nejudančius daiktus. Natiurmortuose niekada nevaizduojami žmonės, o ir gyvūnai juose dažniausiai vaizduojami negyvi – pvz. sumedžiota žvėriena, sužvejota žuvis.

Neretai šio žanro darbai laikomi įspėjimu, apie materialinių malonumų, tokių kaip maistas ar vynas laikinumą, ir gyvybės, pavyzdžiui vazoje pamerktų gėlių ar ant stalo gulinčio nušauto žvėrelio, trapumą.

Norint pamatyti tikrąjį Still Life žanro paveikslo grožį, svarbiausia į jį žvelgti su smalsumu – tiriančiu žvilgsniu, nebijant savęs paklausti „ką tai reiškia? Ar tai atsitiktinis daiktų rinkinys, ar juos rinkdamasis menininkas norėjo parodyti kažką ypatingo?“. Juk kaip ir bet kuris kitas meno kūrinys, natiurmortas slepia daug gilesnius dalykus nei tik gražių objektų vaizdavimas.

Natiurmorto paveikslui pasirinkti objektai menininkui paprastai turi ypatingą reikšmę asmeniniu, kultūriniu, visuomeniniu, religiniu ar filosofiniu lygmeniu. Jie gali būti susiję savo savybėmis (pvz. spalva ar tekstūra), jų pavadinimai gali prasidėti ta pačia abėcėlės raide, ar turėti bet kokį kitą savitą šifrą. Tad besigrožėdami natiurmorto paveiksluose vaizduojamų objektų estetika, visuomet paieškokite ir slaptos menininko žinutės.

Skaityti daugiau
Seniausi ir žymiausi pasaulyje natiurmortai – nutapyti dar prieš mūsų erą!

Seniausi ir žymiausi pasaulyje natiurmortai – nutapyti dar prieš mūsų erą!

Ankstyviausi žinomi natiurmorto paveikslai buvo sukurti egiptiečių dar XV amžiuje prieš Kristų. Senovės laidojimo vietose buvo aptikti laidotuvių paveikslai su maistu, įskaitant pasėlius, žuvį ir mėsą. Garsiausias senovės Egipto natiurmortas buvo aptiktas Mennos kape, kurio sienas puošė išskirtinai detalios kasdienybės scenos.

Vėliau, pasaulyje įsigalėjus krikščionybei, natiurmortuose vaizduojamiems daiktams būdavo teikiama simbolinė reikšmė. Na, o šešiolikto amžiaus pradžioje, mokslui įgaunant vis didesnę reikšmę, religinės temos mene ėmė po truputį atsitraukti į šalį, todėl menininkai ėmė stebėti ir fiksuoti gamtos pasaulį bei kasdienius daiktus atskirai, be religinio ar mitologinio konteksto. Būtent tuo metu ir suklestėjo Natiurmorto žanras.

Štai keletas geriausių visų laikų natiurmorto žanro paveikslų.

Tikroviško vaizdavimo ir dramatiško apšvietimo paveiksluose pradininku laikomas Italų menininkas Caravagio. Abu šiuos aspektus jis pritaikė natiurmorte „Basket of fruit“. Be itin realistiško vaisių vaizdavimo, šis paveikslas žavi ir intriguoja jame pavaizduotais pakirmijusiais vaisiais. Diskutuojama, ar meistras taip tapė todėl, kad tik tokius vaisius turėjo, ar todėl, kad norėjo perteikti gilesnę prasmę.

Amerikietis Pieteris Claeszas buvo vienas svarbiausių savo laikų natiurmortų tapytojų. Jis garsėja vanitas arba natiurmortais, kuriuose yra mirties ar pokyčių simboliai, primenantys apie jų neišvengiamumą. „Vanitas with Violin and Glass Ball“ (1628) – garsiausias jo paveikslas. Jame pavaizduota daugybė objektų, o įdomiausia – stiklinė sfera fone, kurioje matosi ir pats Claeszas, stovintis prie molberto.

Prancūzas Žanas Baptiste'as Chardinas, laikomas visų laikų didingiausiu natiurmortų tapytoju, o paveikslas The Ray“ (1728), yra jo šedevras, kuriuo jis viliojo ateities menininkų kartas tapyti natiurmortus. Paveiksle yra keletas natiurmortams naujų elementų, iš kurių ryškiausiai pristatoma gyva būtybė katės pavidalu. Jį plačiai išstudijavo, žavėjosi ir kopijavo vėlesnių laikų menininkai, įskaitant Henri Matisse'ą.

Vienas geriausiai žinomų visų laikų menininkų Vincentas Van Gogas taip pat yra laikomas natiurmortų meistru, o jo paveikslas Vase with Fifteen Sunflowers“ (1888) – vienas garsiausių kada nors sukurtų Still Life žanro paveikslų. Šis paveikslas, 1987 metais sumušė brangiausio kada nors aukcione parduoto paveikslo rekordą, kai už beveik 40 milijonų dolerių buvo parduotas Japonijos investuotojui.

Natiurmortai ir šiandien puošia ne tik muziejų ar meno galerijų sienas

Šio, savo minimalizmu žavinčio žanro paveikslai žmones žavi jau tūkstančiais metų. Ir nors laikui bėgant keičiasi mūsų problemos, vertybės ir kai kurių dalykų supratimas, Still Life žanro paveikslai išlaiko savo populiarumą ir jų vertė, laikui bėgant tik auga.

Natiurmorto paveikslas gali tapti nuostabiu akcentu tiek klasikinio, tiek ir modernaus stiliaus interjere. Tad norėdami namus pagyvinti paveikslais, neskubėkite kabinti beverčių printų, kol neapsižvalgysite antikvariatuose ir galerijose, kuriose galima įsigyti natiurmortų. Juk autentiškas, originalus ir vienetinis menininko darbas ne tik padės pabrėžti Jūsų namų unikalumą, bet ir nuolat kvies paganyti akis, pasigrožėti, susimąstyti, o gal net ir išreikš Jūsų požiūrį į grožį ir estetiką.

Dėl savo išliekamosios vertės, natiurmorto žanro paveikslas gali pasitarnauti  ne tik kaip Jūsų namų interjero akcentas, bet ir kaip vertinga, originali dovana, kuri niekada nesusinaudos ir nenuvertės.

Užsukite pasigrožėti mūsų galerijoje eksponuojamais natiurmorto žanro paveikslais. Galbūt įsimylėsite šį žanrą, o gal net ir atrasite TĄ, savąjį natiurmortą, kurio tik ir laukia Jūsų namų sienos.

Skaityti daugiau
Antikvaras - garantuoja augančią vertę

Antikvaras - garantuoja augančią vertę

Nėra nieko maloniau kaip įsigyti autentišką ir originalią prekę, kuri ne tik puošia namų interjerą, bet ir kasmet pastebimai brangsta. Visi mėgsta leisti savo pinigus į įvairius daiktus, bet retai kas susimasto ar jie ištikrųjų vertingi ir unikalūs?

Kolekcininkai pastebi, kad kokybiškų ir originalių daiktų kainos tapo itin dinamiškos, pastebimai ir nuosekliai auga. O garsiųjų ir senųjų porceliano ar krištolo gamintojų antikvariniai gaminiai kasmet brangsta iki 10% ir daugiau, todėl ši investicija šiuo metu labai vertinga.

Žmonės stereotipiškai mąsto, jog investuojant į daiktus, tai geriausia daryti investuojant į tauriuosius metalus ar deimantus, nors dažnai šios puošmenos dūla stalčiuose ar seifuose, nes jomis džiaugtis, dėl didelės vertės, būna baugu. Tačiau yra sprendimas ne tik saugiai investuoti, bet kartu ir džiaugtis bei džiuginti.

Perkant antikvarinę produkciją ir norint garantuotos grąžos ir vertės augimo, visuomet siūloma rinktis tik gerai vertinamus ir pasaulyje paklausius gamintojus, kuriuos ir pristatome, kaip: Meissen, Nympehburg, Krister Porzellan-Manfaktur porceliano, Saint Lambert Glass, Nachtmann, AJKA-Faberge krištolo, Loius Philippe, Vokietijos ar Prancūzijos laikrodžių ir daug kitų garsių ir seniausių gamintojų ar menininkų produkciją.

Įsigijus antikvarinių daiktų – porceliano puodelių, rankų darbo vazų, kolekcinių lėkščių, krištolo indų, laikrodžių ar paveikslų, tokiomis investicinėmis prekėmis galite džiaugtis kasdien, o drauge jų vertė kasmet auga be jokių pastangų. 

Aišku nepamirškite, įsigijus prekę būtina išsaugoti ant jos esančius originalius ženklinimus ar ypač priklijuotas etiketes, nes tai identifikuoja autentiškumą ir vertę. Būkite originalūs ir išmintingi, pasidairykite ir investuokite į savo ar artimųjų džiaugsmą, interjerą ir vertę auginančius daiktus su mūsų pagalba.

Skaityti daugiau
Antikvaro unikalumas ir autentiškumas

Antikvaro unikalumas ir autentiškumas

Namų erdvė, tai vieta, kur skleidžiasi jūsų asmenybės unikalumas, vieta į kurią norisi grįžti, nes viskas taip sava ir pažįstama. Nebūtinai namai turi būtų prabangūs, jog būtų didingi ir išskirtiniai. Unikaliais juos daro net ir mažos detalės.

Šiais, skandinaviškos mados laikais, kai visi galime namus įsirengti tiesiog kaip iš katalogo, labai svarbu sudėti tinkamus akcentus. Net ir nedidelė pokario porceliano statulėlė svetainėje, tikrais potėpiais išdabintas paveikslas ar išskirtinis, praeito šimtmečio eleganciją spinduliuojantis, šviestuvas miegamajame gali sukurti prabangos, autentiško ir išskirtinio interjero pojūtį.

Įsivaizduokite, jog rytą pradedate su rankų darbo auksčiausios kokybės paauksuotu, porcelianiniu puodeliu. Jis mena dar XX a. ir tikriausiai būtų puikus pašnekovas, kupinas neįtikėtinų istorijų. Antikvaras yra vertinamas tuo, jog tai riboto leidimo daiktai, kurie pasaulyje jau nebėra ir nebebus gaminami. Kiekvienas daiktas turi autentiškus ar jam tik būdingus ženklinimus – logotipais, įspaudais, numeracija ar ženklinimais lipniomis to laikmečio etiketėmis. Mūsų antikvaras būtent toks ir yra – autentiškas, unikalus ir išskirtinis.

 

Garsus ir pasaulyje vertinamas Meissen, Nympehburg, Krister Porzellan-Manfaktur porcelianas, Saint Lambert Glass, Nachtmann, AJKA-Faberge krištolas ir daugybė kitų gamintojų, kurių antikvarinės produkcijos vertė kasmet sparčiai auga. Tai patvirtinimas, jog rankose laikysite tik originalą ir vertę išlaikantį kūrinį, o ne masinės gamybos bevertį rezultatą.

Unikalumas slypi tiek paprastume, tiek mažose detalėse, tiek gamybos technologijoje, kurios niekas atkartoti nebesugebės. Visa tai suteikia išskirtinio šarmo. Antikvaras yra puikus būdas suteikti namams autentišką ir originalią dvasią. Platus asortimentas tiek gamintojų, tiek dizaino  ar stiliaus prasme, nes kiekvienas daiktas yra individualus. Mūsų antikvaras padės jums susikurti tokį interjerą, kurio negalima bus rasti niekur kitur, tik pas jus!

Skaityti daugiau
Puiki relikvija ateitiems kartoms

Puiki relikvija ateitiems kartoms

Ar kada nors girdėjote, o galbūt ir susidūrėte, jog vyresnioji karta perduoda savo sukauptus interjero lobius jaunesniajai? Dažnai motinos su savo vaikais dalinasi sidabriniais ar paauksuotais įrankiais, porceliano dirbiniais, statulėlėmis ar unikaliais stiklo kūriniais. Toks daiktų judėjimas ne tik stipraus emocinio ryšio atspindys, bet ir tampa šeimos relikvijų kelionė iš kartos į kartą.

Šiais laikais nemažai indų perkame tiesiog prekybos centre. Juokingi proginiai puodeliai ar įvairiausių formų ir spalvų didelio tiražo lėkštės. Dideli porceliano puodeliai ar stikliukai Boso dienos proga, o galbūt dubuo su Kalėdine atributika. Tai miela, tačiau ar tokie dirbiniai gali tapti naudingi ir pasitarnaujantys dar ir kitoms mūsų kartoms? Kokią vertę jie kuria? Galiausiai atsidurdami šiukšlių dėžėse.

Nešvaistykite savo pinigų trumpalaikiam dovanojimo efektui. Kurkite verte su originalia, autentiška ir išskirtine dovana, kuri turi istoriją ir kuria istoriją.

Protingiausia rinktis prekes, kurios yra kokybiškos ir ilgaamžės. Tam tikri gaminiai netgi nėra pavaldūs laikui, klasika neturi amžiaus, ji visuomet išlieka madoje ir atranda savo vietą, bet kokioje, kad ir pačioje moderniausioje aplinkoje.

Dažna moteris atvykus svečiams maistą ir gėrimus serviruoja į rečiau naudojamus, šventinius indus. Kokybiškos, rankomis tapytos ar auksuotos vazos bei išskirtinės interjero ar serviravimo detalės negali būti nepastebėtos. Tai jūsų nebyli investicija į stilių ir išskirtinumą.

Palepinkite savo namus limituoto tiražo ir visame pasaulyje vertinama, kokybiška produkcija, kuri jau šiais laikais pavirtus antikvaru, ir kuri keliaudama iš kartos į kartą, tampa pastebimai vertingesne!

Skaityti daugiau
Kokia dovana yra pati geriausia?

Kokia dovana yra pati geriausia?

Geriausia dovana ta, kuri yra ne tik vien gražus daiktas, bet tuo pačiu kuria prisiminimus ir, negana to, yra puiki investicija. Juk geriausia dovana, kai jos vertė nuolat auga. Ar ne taip?

Kaip malonu būtų savo mamai ar moteriai dovanoti gėles, kurias ji pasimerktų į 24 karatų paauksuotą ir rankomis tapytą, daugiau nei prieš šimtmetį geriausių porceliano amatininkų pagamintą vazą

Taip pat galite pamaloloninti ir rankų darbo auksčiausios kokybės paauksuotu, porcelianiniu puodeliu ar išskirtine kolekcine lėkšte. Tokie gaminiai mena dar XX a. ir tikriausiai būtų puikūs pašnekovai, kupini neįtikėtinų istorijų.

Arba įsivaizduokite tėčio ar vyro veidą, kuomet padovanojate jam XX a. pagamintą, paauksuotą ar bronzuotą, pastatomą švytuoklinį laikrodį, turinti originalų dešimtmečius menantį ir puikiai iki šiol veikiantį mechaninį mechanizmą. 

Tokia dovana užimtų garbingą vietą namuose ir primintų apie šimtmečiais vienodai brangų ir tiksintį mūsų gyvenimo laiką.

Yra ir kitų įspūdingų dovanų, kurios tiks bet kokiai progai tiek jam, tiek jai, pavyzdžiui spalvoto krištolo taurės arba taurės dekoruotos tikru auksu. 

Ką bepasirinktumėte iš mūsų kruopščiai atrinkto antikvaro tai bus nuoširdi, šilta ir išskirtinė dovana bei drauge ir geriausia investicija. Tokios dovanos ilgainiui tampa ne tik finansiškai, bet ir emociškai vertingesnės.

Skaityti daugiau
Kaip nematomų praeities istorijų vadovėlis

Kaip nematomų praeities istorijų vadovėlis

Ar teko girdėti, jog porcelianą VII a. sukūrė kinai? Porcelianas buvo prabangos dalykas – daugiausia juo mėgavosi imperatoriaus aplinka. Pradžioje buvo gaminamas tik baltas porcelianas, kuris anuomet buvo vadinamas ir laikomas „baltuoju auksu“.  O XVII – XVIII a. pradėta jį dabinti įvairiomis scenomis iš gyvenimo, augalų ir paukščių atvaizdais.

 

Gamyba Europoje prasidėjo XVI a. Italijoje, tačiau buvo ne itin sėkminga, gaminiai greit duždavo. Ilgainiui vienu garsiausių gamintojų tapo vokiškas „Meissen“ prekės ženklas, kuris iki šių dienų laikomas vienu prabangiausių porceliano gamintojų.

Pabandykite įsivaizduoti po kokios trukmės tradicijų ir meistriškumo atkeliauja iki jūsų rankų ir namų tokie gaminiai, ir kiek jie nešasi praeities didingų žmonių istorijų ir jų puikių akimirkų?

Nenuostabu, kad šie kūriniai kasmet tampa vis brangesni ir visų geidžiami. Įsigydami antikvarinį daiktą jus drauge perkate ir jo menama istoriją, kurią sunku apčiuopti, bet lengva įsivaizduoti.

Taigi laikas užrašyti juose ir savo istoriją, taip suteiksite naują prasmę ir vertę savo ateities kartoms.

Skaityti daugiau
Kur slypi vertė?

Kur slypi vertė?

Ieškote vertingo pirkinio, kuris būtų kartu ir praktiškas? Norite rasti pirkinį tokį, kad jis nenuvertėtų? Tuomet esate čia, kur tai galima labai paprastai padaryti.

Antikvaras – tai unikalus pirkinys, kuris su kiekvienais metais tampa tik vertingesnis ir geidžiamesnis, priešingai nei pavyzdžiui brangi technika ar masinės produkcijos daiktai. Kodėl taip yra? Pakankamai paprasta ir akivaizdu.

Prieš kelis šimtmečius per eiles metų išdirbta rankų darbo technika, kad ir kokia intensyvi bebutų, gebėjo sukurti sąlyginai limituotą tiražą (lyginant su šiandienine masine gamyba) ilgaamžių, kokybiškų ir tuo pačių ilgai tarnaujančių antikvaru pavirtusių daiktų. Galiausiai pasklidus po pasaulį ir ilgainiui dėl natūralių naudojimo sąlygų, Pirmojo ir Antrojo Pasaulinių karų ir laiko tėkmės gaminių išliko nedaug, todėl likusieji tapo itin reti, geidžiami įvairių kolekcionierių ir todėl vertingi ir nuolat brangstantys.

Verta paminėti, kad auga ne tik finansinė, bet ir emocinė produkcijos vertė. Įsivaizduokime jaukią jubiliejinę gimtadienio šventę, ar kuklią krikštynų kompaniją, o gal solidžią verslo sėkmės progą, kurią šampanu galite vaišinti iš daugiau nei prieš šimtmetį Vokietijoje, aukščiausios kvalifikacijos specialistų rankomis, pagamintų krištolo taurių. Toks subtilus vakarėlio akcentas neliks nepastebėtas dėl savo kokybės, autentiškumo ir individualaus dizaino.

XXI a. rinką pripildžius masinės produkcijos imame vis dažniau dairytis kažko kitokio, savito ir su „charakteriu“. Antikvariniai daiktai nuolat išgyvena tikrą renesansą, vis dažniau atrasdami garbingą vietą naujuose namuose, naujose šalyse. Tam, kad įsigytos prekės vertė kasmet augtų, rekomenduotume rinktis garsių, gerai žinomų ir kolekcininkų vertinamų, gamintojų prekes: Meissen, Schumann, Rosenthal, KPM (Krister Porzellan-Manufaktur), Kaiser, Hutschenreuther, Royal Limoges, FÜRSTENBERG, Herend, Josephinenhutte, Theresienthal ir kt. Dažiausiai tai vokiški, prancūziški, čekiški prekiniai ženklai.

Nepamirškite išsaugoti esančius originalius ženklinimus ir niekada nešalinti to laikmečio užklijuotų etikečių, nes tai identifikuoja autentiškumą ir garantuoja aukščiausią vertę dabartyje ir beabejo ateityje. Svarbiausia būsite ramūs, jog isigijote išskirtinį ir tikrai vertingą pirkinį savo namams, ar dovanai, nes mūsų siūloma produkcija yra unikali, autentiška, turinti originalius žymėjimus ir numeraciją.

Skaityti daugiau
Kodėl antikvaras gali tapti tikru atradimu

Kodėl antikvaras gali tapti tikru atradimu

Mėgstate klasikinį stilių ir ieškote išskirtinių akcentų? O galbūt savo gyvenamojoje erdvėje drąsiai eksperimentuojate ir komponuojate skirtingų stilių detales? Antikvaras gali tapti tikru atradimu.

Kalbant apie kokybišką porcelianą ar krištolą, prieš akis išnyra dvaro menė, dekoruota klasikiniais ar barokiniais elementais, išraiškingais paveikslais ir dideliu židiniu, kuris šildo prie šventinio stalo susėdusius ir besišnekučiuojančius ir gurkšnojančius aristokratus. Tiems, kas nori pajusti šią dvasią, porcelianiniai puodeliai ar smaragdo spalvos taurės gali nunešti į naujus pojūčius. Žinoma, tai klasikinė, kino filmuose ar knygose, susiformavusi vizija.

Jūsų vizija jus nukelia dar toliau? Derindami modernų stilių su vintažiniais ir antikvariniais elementais savo erdvę pripildysite visiškai kitokio, išskirtinai ypatingo, jausmo. Juk kaip smagu žinoti, jog vienokios ar kitokios jūsų unikalaus interjero antikvarinės detalės nebus galima rasti nei viename žurnale ar tinklapyje.

Antikvariniai daiktai gali atskleisti jūsų gebėjimą derinti elementus, kurti stilingą atmosferą, stebinti ir pripildyti jaukumo. Kartais sakoma, kad namai nėra tik vieta būti, tai šilumos, saugumo ir spalvų jausmas. Kodėl nesukurti skirtingų pojūčių kampelio savo erdvėje?

Atrasite išskirtinių detalių jūsų interjerui, nuo skulptūrėlių ir paveikslų iki spalvoto krištolo ar rankomis tapyto baltojo aukso – porceliano indų. Nebijokite, leiskite sau eksperimentuoti. Antikvaras, tai ne juoda ar balta klasika, o laikui atspari karališkų spalvų palete skleidžianti šilumą ir prabangą.

 

Skaityti daugiau
Židinio (stalo) laikrodžiai

Židinio (stalo) laikrodžiai

Ir paprastesni stalo ar pastatomi laikrodžiai yra labai vertingi. Laikrodžiai, atspindintys tam tikrą laikmetį ir stilių, pavyzdžiui, „Art Deco“ ar „Mid-Century Modern“, yra labai populiarūs dekoratorių ir antikvarinių kolekcionierių tarpe.

Galite manyti, kad tai šiek tiek senamadiškas dalykas ir jo negalima integruoti į šiuolaikinį interjerą, tačiau klystate! Puikus senovinis kūrinys, nesvarbu ar tai baldas, ar apdaila, ar aksesuaras, gali suteikti prašmatnaus pojūčio bet kokiam interjerui, o kartais jo sukurtas kontrastas yra dabar akį traukiantis dalykas erdvėje. Antikvarinis laikrodis yra tikras lobis, kuris įmantriai papuoš Jūsų namų interjerą.

Retų senovinių laikrodžių vertė gali siekti ir 100 000 EUR ar daugiau. 

Skaityti daugiau
Ypatingasis spalvotas Krištolas

Ypatingasis spalvotas Krištolas

Krištolo gamyba yra laikoma vienu seniausių bei autoritetingiausių amatų Europoje. Daugiausiai paplitusios krištolo rūšys: kalnų, bohemijos, bario ir švino. Pastarasis laikomas pats vertingiausias. Lietuvoje krištolas pradėtas gaminti XVII a. Ūtos stiklo manufaktūroje.

Krištolo ar „suspausto“ stiklo rinkimas yra prieinamas hobis beveik kiekvienam
Yra keletas šio stiklo dirbinių, kurie yra nuostabiai vertingi. Ieškokite puikios būklės ir spalvoto krištolo dirbinių, kaip „Val saint lambert“ ar „Nachtmann“ taurių. Pavyzdžiui, raižyto ar spalvoto krištolo tortinė - padėkliukas su sidabrine kojele nesenai aukcione buvo parduota net už beveik 4 000 EUR.

Skaityti daugiau
Neįkainojami namų aksesuarai

Neįkainojami namų aksesuarai

Tiek antikvarinis baldas, tiek senas paveikslas arba paauksuotas veidrodis ar uniklaus porcelianinis servizas yra šiai dienai neįkainojami namų akesuarai. 

Jie suteiks jūsų namams tą klasikinį ir puošnų vaizdą, kurio ieškote. Šiais laikais žmonės linkę sumaišyti senovinius namų aksesuarus su kai kuriais šiuolaikiniais elementais, ir tai tikrai sukuria neginčijamai skoningą, madingą išvaizdą ir puikią eklektinę aurą.

 

Skaityti daugiau
15 rezultatai