Left Tęsti apsipirkimą
Jūsų užsakymas

Jūsų krepšelyje nėra prekių

Dovanų kuponai
Nuo €5000
Rodyti pasirinkimus
Ypatingasis spalvotas Krištolas

Ypatingasis spalvotas Krištolas

Krištolo gamyba yra laikoma vienu seniausių bei autoritetingiausių amatų Europoje. Daugiausiai paplitusios krištolo rūšys: kalnų, bohemijos, bario ir švino. Pastarasis laikomas pats vertingiausias. Lietuvoje krištolas pradėtas gaminti XVII a. Ūtos stiklo manufaktūroje.

Krištolo ar „suspausto“ stiklo rinkimas yra prieinamas hobis beveik kiekvienam
Yra keletas šio stiklo dirbinių, kurie yra nuostabiai vertingi. Ieškokite puikios būklės ir spalvoto krištolo dirbinių, kaip „Val saint lambert“ ar „Nachtmann“ taurių. Pavyzdžiui, raižyto ar spalvoto krištolo tortinė - padėkliukas su sidabrine kojele nesenai aukcione buvo parduota net už beveik 4 000 EUR.

Skaityti daugiau
O ką kolekcionuojate jūs?

O ką kolekcionuojate jūs?

Kiekvienas ką nors kolekcionuoja: pašto ženklus, atostogų fotografijas, vinilines plokšteles, arba „šlamštą“, kuriuo tenka atsikratyti nuolat rengiant „garažo išpardavimus“.

Kai kuriems kolekcionavimas yra tiesiog savirealizacijos būdas. Kitais atvejais tai – viso gyvenimo tikslas, kuris niekada nebūna pasiekiamas. Kitos kolekcininko motyvacijos yra psichologinis saugumas, vidinių siekių užpildymas renkamais daiktais. Arba tai gali būti bandymas išsiskirti – panašiai, kaip uniforma išskiria „tikrą vyrą“.

Dažniausiai kolekcionavimas  – geras būdas pamiršti stresą. Tai viena iš veiklų, galinčių padėti pailsėti po monotoniško darbo, nemalonius įvykius ir padėti kitose panašiose situacijose. Kolekcionavimas gali būti ne tik kaip hobis ar meditacija, bet ir kaip būdas sukaupti tam tikrą materialinę vertę, ypač kas liečia senų, istorinių, vertingų daiktų kolekcionavimą.

Viena iš priežasčių papuošti savo namus antikvariniais daiktais, kaip laikrodžiais, paveikslais, šviestuvais, porceliano kolekcinėmis lėkštėmis ir pan. yra tai, kad šie auksiniai senukai niekada neišeina iš mados. Pridėkite savo namams spalvingumo ir elegancijos, bei suteikite savo kambariui turtingą ir tradicinę išvaizdą aristokratams, kurie anksčiau mėgavosi gyvenimu.

Skaityti daugiau